Podijeli članak

Postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputit će Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za nekoliko osumnjičenih.

To su: Indira Dajić-Hukić, rođena 1967. u Brčkom, uposlena kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH; Ivo Kobaš, rođen 1964.  u Bosanskom Šamcu, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH te Mladen Mijić, rođen 1959. u Bosanskom Šamcu, uposlen kao granični veterinarski inspektor Ureda za veterinarstvo BiH.

Navedeni veterinarski inspektori osumnjičeni su za koruptivna kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje dara ili drugog oblika koristi.

Mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH zajedno s partnerskim agencijama i institucijama.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja - priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.