Podijeli članak

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, sutra, 25. svibnja u 11 sati  bit će potpisan 'Sporazum o suradnji na znanstveno-istraživačkim i obrazovnim projektima' između Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i JP HT d.d. Mostar (HT Eronet).  

Cilj sporazuma je uspostaviti suradnju na načelima međusobnog razumijevanja te zajedničkih interesa i aktivnosti usmjerenih na unaprjeđenje znanosti i obrazovanja i stvaranje boljih zakonskih okvira za razvoj poduzetništva.  

Suradnja će se odvijati kroz međusobno dogovorene aktivnosti na znanstveno-istraživačkim i znanstveno-obrazovnim projektima koji mogu značajno doprinijeti uspješnosti ostvarivanja razvojnih planova potpisnika Sporazuma; suradnju na osuvremenjivanju nastavnih programa; sudjelovanje studenata u projektnim aktivnostima, kao i potpori razvoju njihovih znanja i vještina. 

Također, Pravni fakultet i Eronet će surađivati kroz organiziranje i provođenje stručne prakse studenata, te stručnih projekata Eroneta, ali i unapređenje individualnih i grupnih kontakata osoblja dvaju institucija u cilju zajedničkog djelovanja prema trećim osobama na temama od zajedničkog i općeg interesa.  

Sporazum će biti potpisan u sklopu manifestacije 'Dani prava 2017.', Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.  

"Dani prava organiziraju se jer cijenimo da je praktično obrazovanje studenata relevantno za pravničku profesiju i Pravni fakultet želi biti aktivni sudionik preustroja obrazovanja s ciljem da se više stječu praktična znanja. Jer, posjedovanje znanja i vještina je nužan uvjet za uspješan odgovor na izazove suvremene pravničke struke", poručila je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Vesna Kazazić.  

Nakon potpisivanja sporazuma, bit će upriličeno predavanje akademika Josipa Muselimovića, poznatog mostarskog odvjetnika i književnika, koji je preko 35 . godina u službi pravde i humanizma. Nakon predavanja bit će upriličen razgovor sa studentima.  

Nakon predavanja i razgovora sa studentima, s početkom u 12 sati održat će se radionica na temu: "Postupak pred Europskim sudom za ljudska prava  i praktički značaj Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda".