Podijeli članak

Tagovi

U organizaciji udruženja "Zmajevo srce" iz Tuzle počele su pripreme za obilježavanje 25. studenog - Dana državnosti Bosne i Hercegovine.
Uz bogat kulturno-zabavni program planiran je i malonogometni turnir "Horion Bosna" posvećen svim herojima koji su živote utkali u temelje Bosne i Hercegovine od 1941. do 1945. godine te u periodu 1992. do 1995. godine, te turnir u sjedećoj odbojci i niz drugih sadržaja

Predsjednik Skupštine Udruženja Zmajevo srce Omer Isović je kazao da su članovi ovog udruženja, kao i većina građana naše zemlje, shvatili da se Dan državnosti ne obilježava na način kako bi to trebalo.

"To je jako bitan dan u našoj povijesti. Zbog toga smo odlučili ove godine stvari uzeti u svoje ruke i napraviti obilježavanje Dana državnosti onako kako mi mislimo da treba. Sudeći na osnovu pozitivnih komentarima, na dobrom smo putu. Finale naše manifestacije će biti razvijanje najveće zastave Bosne i Hercegovine ikad napravljene", otkrio nam je Isović.

On ističe je želja svih da to bude zastava svih građana BiH te da svi gradovi, pojedinci i privredni subjekti sudjeluju u njenom kreiranju .

"Želimo uključiti učenike osnovnih i srednji škola fakulteta, sportske klubove, udruženja, naše bivše i sadašnje reprezentativce u svim sportovima, privrednike , građane BIH u zemlji i inozemstvu. Zastava je nešto što simbolizira narod i državu, što nas objedinjava i čini beskrajno ponosnim ma gdje bili", dodao je Isović.

Istakao je da u prethodnim projektima nisu dobili podršku vlada i ministarstva jer nisu "politički obojeni", izuzev Turističke zajednice TK koja je, kako kaže, uvijek pružala nesebičnu podršku za projekte, kao i Skupštine TK

"Nisu to velika sredstva. Bitnije nam je što su prepoznali naš trud i zalaganje svih ovih godina. Nadamo se da ćemo u ovom jedinstvenom projektu biti svi pod jednom zastavom i da će se uključiti svi segmenti društva", priča Isović.

Svi koji žele sudjelovati u izradi najveće zastave to mogu učiniti kupovinom kvadratnih metara zastave.

"Na našoj Facebook stranici "Najveća zastava BiH" ćemo svakodnevno objavljivati sve one koji su pomogli u pravljenju ove zastave, te izvještavati koliko je zastava "narasla", istakao je Isović

Novac se može uplatiti na žiro račune koje možete pronaći na Facebook stranici Udruženja Zmajevo srce.

Iz Udruženja ističu da svi pravni subjekti koji se uključe u akciju će imati i mogućnost svoje promocije na Trgu slobode u Tuzli.
Izvor: klix.ba