Podijeli članak

Glumica Glenn Close proživjela je traumatično djetinjstvo jer je već sa sedam godina došla u kult sa svoje dvije sestre, a koji su im nametnuli roditelji.

Zgrožena Glenn u razgovoru za People otkrila je da je ocu svojedobno napisala pismo, i da mu je poručila da ne zaslužuje zvati se ocem.  Progovorila je o životu u religijskom kult “The Moral Re-Armament”.

Ispričala je za je za sve kriv njezin pokojni otac, liječnik William Taliaferro Close koji se s obitelji preselio u Švicarsku kako bi djeca odrasla blizu sjedišta sekte koje je bilo u selu Caux. “The Moral Re-Armament” osnovao je svećenik Frank Buchman 1930. koji je tvrdio da svijet može izbjeći rat ako ljude iskuse moralno i duhovno buđenje. Kult je većinom propao kada je Buchman umro 1961. 

- Mojim roditeljima nije bilo lako razgovarati o sekti, osobito mom ocu. No mislim da sam većinu svoje karijere provela pokušavajući shvatiti to ponašanje. Pismo koje sam mu napisala bilo je oštro. Zapravo, pročitala sam ga svojoj majci i sestrama i rekla im: ‘Ovo ću poslati tati’ - Glenn je istaknula kako tek sad razumije zašto su njezini roditelji u sekti postali takvi. 

- Učila sam sve više o njima i njihovoj situaciji te kako su bili ranjivi u određeno vrijeme. Zaista razumijem zašto su bili ranjivi u takvoj grupi, pri tome ne znajući kako će to uništiti njihovu djecu. - ispričala je.