Podijeli članak

Vatrogasci se na terenu bore s požarima koji neprestano izbijaju, a vojska je u pripravnosti za nove angažmane helikoptera.

Najgore stanje je bilo na području Dretelja gdje je novi požar izbio poslijepodne dolazeći iz područja Šurmanci, ali je trenutno stavljen pod nadzor.

Brigadni general Oružanih snaga BiH Ivica Jerkić ističe da će dva helikoptera oružanih snaga na području Hercegovine djelovati dok god to bude potrebno.

"Jutros su dva helikoptera za 4 i pol sata djelovanja od 6.30 do 11 sati izbacila 120 tona vode. Sad su na odmoru, kasnije će opet djelovati. Imamo odobrenje od Predsjedništva preko Ministarstva obrane da djelujemo i djelovat ćemo dok bude trebalo", kazao je Jerkić.

U ovome trenutku, kako Jerkić ističe, 80 vojnika je raspoređenih u Hercegovini od čega je 30 u Berkovićima, u Čapljini 35 u Međugorju 15, a od Bileće do Livna 100 u pripravnosti.

Požarište su posjetili načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić, premijer HNK-a Nevenko Herceg i zapovjednik Civilne zaštitite HNŽ-a Eugen Ćubela.