Podijeli članak

Tek jutros u 6 sati požar na području Kruševa jkod Mostara je stavljen pod kontrolu. Kako su jutros rekli iz Vatrogasne postrojbe Mostar za Pogled.ba, borba protiv vatrene stihije je trajala cijelu noć, situaciju je dodatno otežavao jak vjetar, ali je stanje jutros pod kontrolom. 

-Sve to 6 sati jutros ekipe su gasile vatru. Trenutno je situacija pod kontrolom, pratimo stanje i nadamo se da će tako i ostati - rekli su nam iscrpljeni vatrogasci. Pomoć im je pružalo i lokalno stanovništvo Kruševa, a na raspolaganje su se stavila i dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice Mostara, ali nije bilo potrebe za njihovom intervencijom.

Kiša je najavljena tek za 3-4 dana i tek tada se može očekivati smanjenje opasnosti od požara. Mostarski vatrogasci su angažirani u punom kapacitetu već danima i svakako im je potreban predah. Požar na Kruševu nije bio jedini u zadnja 24 sata na području Mostara. Ukupno je zabilježeno čak deset požara, što samo govori koliko vatrogasci imaju posla, odnosno, kako zadnjih dana doslovno nemaju predaha. Nadamo se da je danas pred njima mirniji dan.