Podijeli članak

Vatrogasni zapovjednik Stjepo Simović kaže da je situacija bolja, ali da je požar daleko od ugašenog. Kod Metkovića je i dalje aktivan požar, a ministar Krstičević sazvao je hitan sastanak u Orebiću

Na širem području Orebića otvorene vatre gotovo da i nema, javlja jutros HRT. U šumi se mjestimično vidi plamen, no veće opasnosti nema. Noćas je na terenu bilo 264 vatrogasaca i pomagalo im je 50 vojnika. Njima bi se jutros trebalo pridružiti još 52 vojnika.

Kako se smirila bura, to je omogućilo uključivanje kanadera u gašenje, a N1 prenosi da su poletjela dva kako bi pomogli lokalizirati požar na Pelješcu.

Ozlijeđenih nema, a materijalna šteta će biti velika. 

Požar koji je u utorak planuo kod Metkovića je i dalje aktivan no kuće nisu ugrožene.

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županija Stjepo Simović istaknuo je kako je situacija bolja, no kako vatrogasci naravno i dalje ostaju na terenu.

''Moramo dobro paziti, mjestimično ima manjeg plamena koji vjetar lako rasplamsa. Požar je daleko od ugašenog za sada'', rekao je Simović.

Krstičević sazvao hitan sastanak
Očekuje se da će na teren uskoro izaći i ministar obrane Damir Krstičević. 

On je hitno sazvao sastanak županijskog vatrogasnog stožera Dubrovačko-neretvanske županije u 8 sati u općini Orebić.

Na sastanku će među ostalim biti i članovi Stožera Civilne zaštite općine Orebić i Dubrovačko-neretvanske županije, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, zapovjednik Zapovjedno–operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan te glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković .prenosi 24sata