Podijeli članak

Svojevrsnu povijest ispisali su danas mladi košarkaši kluba Pepi Sport iz Mostar koji se u iznimno izazovnim vremenima odvažio napraviti iskorak i okušati se u seniorskoj ligi Herceg-Bosne.

U košarkaškom prvijencu s momčadi HKK Tomislav slavili su rezultatom 62:55 (16:8, 30:28, 41:40, . Tijekom neizvjesnoga susreta mostarska momčad čiji je prosjek godina svega 17,5 uspjela je ipak biti bolja od momčad iz Tomislavgrada. Škola košarka Pepi Sport je prije četiri godine izrasla kao plod razmišljanja nekadašnjeg košarkaškog profesionalca, a danas sportskog menadžera Petra Dujmovića.

Njegova ključna motivacije je dati priliku domaćim igračima, tako da su u roasteru ovoga kluba samo golobradi mladići iz ove regije. "Investiramo u mladost, investiramo u budućnost. Ja sam htio dati priliku našim momcima. Kada je prva generacija dosegnula juniorski uzrast odlučili smo se za ovaj potez. Da se ne lažemo, meni je rezultat sve. Ali sada je u drugome planu jer je sve posvećeno ovoj djeci. Njihovom razvoju i napredovanju. Želimo konačno imati momčad iz ovoga grada na čije će susrete dolaziti roditelji, braća, obitelj, prijatelji", kaže Dujmović, ZA Večernji.ba.

Kao i za sve druge hendikep predstavlja epidemije koronavirusa što limitira posjetu. Dujmović ne sumnja u rezultate. Uz mladost jedna od najvažnijih poluga ove ekipe je iskusni trener Denis Bajramović koji je svojedobno vodio i juniorsku momčad Zagreba, osvajača Eurolige sa sjajnim Hezonjom i Šarićem.