Podijeli članak

Na prvu godišnjicu smrti policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno likvidirani 26. listopada prošle godine na Alipašinom Polju, u subotu će biti otkriveno spomen-obilježje na mjestu ubojstva, u Geteovoj ulici na broju 1.

Što je rečeno

Ovu informaciju za Dnevni avaz je potvrdio Sadik Ećo, predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije MUP-a ŽS.

Prema njegovim riječima, otkrivanje spomen-obilježja planirano je za 10 sati. Istog dana u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu bit će održan i 1. memorijalni turnir u malom nogometu „Adis i Davor“.

No, Dnevni avaz otkriva da je Vlada ŽS, s premijerom Edinom Fortom na čelu, odbila financijski podržati održavanje ovog turnira, na kojem je sudjelovanje potvrdilo 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH.

U odgovoru koji je upućen članovima UO Sindikata MUP-a ŽS na molbu da im se pomogne financijski iz ureda premijera Forte je navedeno sljedeće:

"S obzirom na to da kabinet premijera Sarajevske županije u proračunu za 2019. godinu nema predviđenih sredstava za pomoć udruženjima i pojedincima, nažalost, nismo u mogućnosti udovoljiti vašoj molbi, te predlažemo da se obratite resornom ministarstvu", stoji u odgovoru koji potpisuje Lejla Mujkić, Fortina šefica ureda.

Ima za prijatelje 

Ova skandalozna odluka dolazi u trenutku kada je otkriveno da je Vlada ŽS prebacila Skupštini ŽS, na čijem je čelu Elmedin Konaković, 325.000 KM, koje su kasnije kao grantove bez jasnih kriterija podijeljene raznim udruženjima i pojedincima.

Utvrđeno je da je Konaković do sada podijelio skoro 600.000 iz tekuće rezerve i potrošeno za raznorazna udruženja, čime je odluka da nema novca za turnir za policajce još sramotnija.

Što kaže Forto  

Ećo je potvrdio da je ministar MUP-a Admir Katica financijski podržao i održavanje turnira i izgradnju spomen-ploče. Nejasno je zašto ih je odbila Vlada Sarajevske županije. Forto je jučer rekao da ništa nije odbio nego da kabinet nema zakonsku mogućnost za financiranje turnira.

Ećo, s druge strane, tvrdi da mu nije poznato kakav je odgovor iz kabineta premijera Forte, ali da zna da je tražena pomoć. Tvrdi da ne zna što je odgovoreno, jer je zauzet oko organizacije turnira.