Podijeli članak

Kada je u pitanju skidanje kilograma, ljudi su vrlo kreativni. To potvrđuje i čokoladna dijeta koja uključuje čokoladu, čokolade i još čokolade

Rijetki su oni sretnici koji ne znaju što je dijeta. Za sve one druge, evo jedne slatke vijesti. Ukoliko imate pokoji kilogram viška, možete ih se riješiti - čokoladom!

Za razliku od tipičnih režima skidanja kilograma, u kojima morate u širokom luku izbjegavati čokoladu, sada vam je ona najbolja prijateljica. Naravno, nutricionisti ovu dijetu ne preporučuju na duge staze - razumljivo je zašto (neće vašem tijelu osigurati potrebne vitamine i minerale), no tri  do sedam dana ne bi smjelo naškoditi.

Evo što morate činiti za vrijeme čokoladne dijete

Sve ono što ćete pojesti u jednom danu je sto grama crne čokolade. Morate je podijeliti u tri obroka (30-35 grama čokolade po obroku). Uz čokoladu preporučuje se ujutro popiti šalicu organske kave bez šećera, a tijekom dana trebalo bi piti nezaslađeni zeleni čaj i vodu, no odvojeno od obroka (čokolade).

Nutricionisti kažu da ovom čokoladnom dijetom možete izgubiti kilogram na dan jer nećete u organizam unositi dodatni šećer i sol koji u tijelu zadržavaju vodu i usporavaju metabolizam. Uz to, kava i crna čokolada ubrzavaju metabolizam i stimuliraju probavu, zeleni čaj topi masti, a voda čisti tijelo.

Sto grama crne čokolade ima oko 650 kalorija, šalica kave ima dvije kalorije, a zelenog čaja 3 do 5 kalorija što znači da ćete unositi minimum kalorija dnevno. Nije ni čudno da ćete skinuti dosta kilograma.

No, ne zaboravite da ovu metodu mršavljenja ne smijete prakticirati dulje od nekoliko dana jer će naštetiti vašem zdravlju. 

RTL