Podijeli članak

Posao bi mogao biti razlog zbog kojeg se debljate, kaže posljednja studija koju su proveli u CV-Library.

Cjelodnevno sjedenje za stolom moglo bi biti korijen problema s viškom kilograma uzrokovanih poslom.

Dijeljenje hrane s kolegama po svemu sudeći nije dobra ideja. Gotovo trećina ispitanih tijekom istraživanja priznala je kako kilograme nakupili i zahvaljujući poslu.

Višak kilograma nije problem samo zbog vašeg fizičkog izgleda. Od 1.200 ispitanih radnika koji su priznali da su kilograme nakupili jedući i ne krećući se dok su na poslu, čak 75,7 posto njih reko je i kako je zbog toga nesretno.

Lee Biggins, osnivač i upravni direktor CV-Libraryja objasnio je kako je danas teško pronaći ravnotežu između zdravog načina života i zahtjevnog posla.

"Zdrav život se ponekad može činiti kao posao za sebe. Ne iznenađuje me kad vidim da posao ima velik utjecaj na prehrambene navike i vježbanje mnogih zaposlenika", kaže on .

"Razumljivo je da ljudi na poslu nakupe kilograme, osobito oni koji po cijeli dan sjede za stolom i bore s odlaskom u teretanu nakon posla", objašnjava.

Glavni razlog nakupljanja kilograma neće vas iznenaditi. Više od polovice ispitanih reklo je kako glavnim krivcem za svoju borbu s viškom kilograma smatra dugotrajno sjedenje.

Drugi razlozi su nedostatak vremena za tjelovježbu, grickanje na poslu, jedenje zbog stresa i donošenje nezdrave hrane sa sobom, piše N1.