Podijeli članak

Uprava Dječjeg doma “Rada Vranješević” u Banjaluci prijavila je danas policiji slučaj seksualnog uznemiravanja nekoliko njihovih štićenika i jedne medicinske sestre, a koje su, kako se navodi, počinila dvojica zaposlenika.

Kako je potvrđeno za Faktor.ba u Policijskoj upravi Banja Luka oni su i prije ove prijave, nakon anonimnog pisma iz Doma započeli provjeru svih navoda.

"Navodi će biti provjereni s ciljem utvrđivanja točnosti i u skladu s utvrđenim činjeničnim stanjem obavijestit će se nadležni organi",  poručili su iz PU Banja Luka.

U banjalučkom Domu je, kako saznaje Faktor.ba, danas obavljen izvanredni sastanak, u vezi s prijavom protiv portira Radoslava S. i Milorada J. Protiv njih je već pokrenut disciplinski postupak i suspendirani su s radnog mjesta zbog ozlijede radne dužnosti.

U anonimnom pismu se navodi da je Radoslav S. na posao dolazio u alkoholiziranom stanju, bio agresivan prema djeci, kao i da je 7. travnja seksualno uznemiravao nekoliko štićenica Doma i jednu radnicu koja je medicinska sestra, kao i jednu majku koja boravi u majčinskom domu s bebom.

"Portir je fizički i verbalno navodio na seksualni odnos nekoliko štićenica Doma u tinejdžerskom uzrastu ", stoji u pismu.

Kada je u pitanju Milorad J., inače predsjednik Sindikata radnika Doma, navedeno je da je udario jednu djevojčicu, također na posao dolazio pod utjecajem alkohola, te “vršio pritisak na djevojčice koje su bile seksualno uznemiravane da od toga ne prave veliku stvar i da se ne diže buka zbog toga”.

Neslužbeno saznaje Faktor.ba da je Radoslav S. u dječjem Domu bio zaposlen od 2010., a Milorad od 2012. godine.

"Slučaj je u fazi istrage i ne možemo iznositi detalje. Ako se kao točni dokažu navodi iz prijave, očekujemo stroge kazne. Do sada je izjavu dalo nekoliko štićenika i jedna radnica",  poručili su iz uprave Doma.