Podijeli članak

Ured državnog tužitelja u Stuttgartu priopćio je da su policijski službenici pretražili urede proizvođača sportskih automobila ''Porschea'' zbog sumnje u podmićivanje revizora radi dobivanja poreznih informacija.

Istražitelji sumnjaju da je "službenik iz ureda za reviziju poslovnih objekata u Stuttgartu otkrio povjerljive informacije poreznom savjetniku tvrtke 'Porsche AG' i prihvatio naknadu u zamjenu", navedeno je u priopćenju.

Gotovo 200 policajaca i istražitelja ureda državnog tužitelja pretražilo je ured tvrtke, poreznih službi, ''Porscheovog'' poreznog savjetnika, te privatne kuće u i oko Stuttgarta u potrazi za papirnim i digitalnim dokumentima.

Povrh istrage o mogućem podmićivanju, istražitelji sumnjaju da je tvrtka bivšem članu radničkog vijeća isplatila neutemeljene i nerazmjerno velike iznose novca.

Šest osoba, uključujući i neke iz vodstva tvrtke, "možda je počinilo prevaru na štetu 'Porsche AG-a'", stoji u priopćenju.

Početkom svibnja ''Porsche'' je pristao platiti kaznu od 535 milijuna eura zbog uloge u odvojenom skandalu "diseselgate".

''Porscheova'' matična tvrtka ''Volkswagen'' priznala je 2015. da je u 11 milijuna vozila širom svijeta ugradila softver koji je omogućio krivotvorenje podataka o emisijama štetnih plinova.