Podijeli članak

Jelena Brooks, kapetanica ženske košarkaške reprezentacije Srbije, sjajna Kragujevčanka je predvodila svoj tim na terenu "Kristalne dvorane" u Zrenjaninu, iako je prije samo tri mjeseca postala majka jednog zdravog i lijepog dečaka – Matea Brooksa.

Budući da je osvojila zlatnu medalju na EP u Budimpešti 2015. godine i brončanu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nije iznevjerila Srbiju ni ovo ljeto, piše Kurir Sport.

Kada je u novogodišnjem intervjuu za Kurir izjavila da će predvoditi djevojke na prvenstvu koje se održava u Srbiji, mnogi su mislili da je to nemoguće.

Košarkaški savez Srbije joj je maksimalno izašao u susret te su joj dozvolili da bude sa bebom na pripremama. Ulagala je velike napore, redovno trenirala, a u međuvremenu bila brižna i posvećena majka.

"Kada je riječ o reprezentaciji, za mene dilema ne postoji. Znala sam da ću ovog ljeta igrati na Europskom prvenstvu. Beba je jako mala, pa nije bilo govora da se odvojimo, a ljudi iz saveza su nam omogućili da budemo zajedno tijekom priprema", rekla je u jednom intervjuu Jelena.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je u Zrenjaninu Bjelorusiju sa 55:53 (18:16, 11:16, 12:10, 14:11), u utakmici prvog kola Grupe D na Europskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji.