Podijeli članak


Porezna uprava FBiH uništila je 11 aparata za priređivanje igara na sreću putem aparata koji su izuzeti u postupku inspekcijskog nadzora u okviru akcije pod kodnim nazivom “Mraz” u uplatnom mjestu priređivača igara na sreću klađenjem “Remi” d.o.o i u ugostiteljskom objektu Caffe bar “Valero” u Mostaru. 

U postupku inspekcijskog nadzora u uplatnom mjestu priređivača igara na sreću klađenjem “Remi” d.o.o,  inspektori Porezne uprave FBiH su od Stipe Pervana, uz suglasnost nadležnog tužitelja, izuzeli četiri aparata za priređivanje igara na sreću, a od Nađe Husnić iz ugostiteljskog objekta Caffe bar “Valero” u Mostaru izuzeto je sedam aparata, navodi se u priopćenju PU FBiH.

Aparati su izuzeti zbog nezakonitog priređivanja igara na sreću, odnosno priređivanja igara na sreću bez odobrenja Federalnog ministarstva financija. Uništavanje izuzetih aparata za priređivanje igara na sreću Porezna uprava FBiH izvršila je na osnovi presude i naredbe za uništenje oduzetih predmeta Općinskog suda u Sarajevu i presude i rješenja Općinskog suda u Mostaru, prenosi Dnevni-list.ba