Podijeli članak

U Vrapčićima se u okviru 2. kola M-Tel Premijer Lige odigran gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Na kraju je domaći tim pokazao više želje i slavio rezultatom 2:0. Nije nedostajalo uzbuđenja u prvom poluvremenu gradskog derbija na stadionu 'Rođeni'.
Otpočelo je dobro za Zrinjski koji je prvi zaprijetio u 4.minuti preko Todorovića no lopta je otišla kraj gola. Nisu Plemići nastavili kako su krenuli, lagano se težište igre prenosilo na polovicu Zrinjskog. U 16. minuti prva velika šansa na utakmici, Cvijanović sjajno šutira, još ljepše brani Horkaš. Velež je u potpunosti igru prebacio na polovicu Plemića koji su se opredijelili na kontre. U 25.minuti prijeti Todorović iz velike daljine, Bobić nema problema s tom loptom. Uzbuđenja nije bilo sve do 36. minute kada Bilbija pravi slalom kroz obranu Veleža ali Bobić sjajnom paradom spašava domaći tim. Počeli su se tada nizati napadi Zrinjskog no bez završnice. Zato u jeku napada Zrinjskog Velež vodi. Lopta se iz jednog karambola u kaznenom prostoru Zrinjskog odbila do Cvijanovića koji lijepo pogađa za vodstvo Veleža od 1:0 a tim rezultatom se i otišlo na veliki odmor.

Otvaranje drugog poluvremena počelo je šutem Arežine no problema za Bobića nije bilo. Zanimljiv je podatak da je u 58.minuti posjed lopte bio 71:29 za Zrinjski no to se nije vidjelo na rezultatu. U 66.minuti sjajno šutira Mulić al Horkaš sjajno brani i rezultat se ne mijenja. Samo dva minuta kasnije lopta dolazi do Filipovića koji je u dobroj poziciji ali ne zahvaća loptu onako kako želi i rezultat ostaje 1:0 za Velež. U 73.minuti Vehabović šutira no nema problema za Horkaša. U tim trenutcima trener Zrinjskog Žižović pravi izmjene kojima sve karte baca u napad. U 80.minuti Stojkić dobro centrira no loptu efektno hvata golman Bobić.

Priča je završena u 87.minuti kada Fejsal Mulić efektno pogađa iz slobodnog udarca i podiže rezultat na zasluženih 2:0 za FK Velež. Zrinjski nije uspio postići ni počasni pogodak a može se reći da je slavio tim koji je više želio pobjedu u gradskom derbiju.
AU:B.B.