Podijeli članak

Općina Stari Grad Sarajevo pooštrava privremene mjere uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa, a koje uključuju ograničeno kretanje građana u prostorijama Općine, priopćeno je iz ove općine.

"Privremene mjere stupile su na snagu početkom ovoga tjedna kada je kretanje građana/stranaka ograničeno samo na prostor Šalter sale. Kako bi se djelovalo preventivno i ograničila mogućnost širenja zaraze, od danas se rad Šalter sale skraćuje od 07,30 do 16,00 sati. Mole se građani da dolaze u Općinu Stari Grad samo u hitnim i neodložnim situacijama jer će se maksimalno ograničiti broj stranaka koje mogu istovremeno boraviti u Šalter sali. Na ulazu u salu postavljen je stol sa dezinfekcijskim sredstvom i svima će prije ulaska biti naložena dezinfekcija ruku. Uposlenici u Šalter sali rade sa zaštitnim maskama i rukavicama", priopćeno je.

Upozoravaju se građani, kao i uposlenici Općine Stari Grad Sarajevo, da ne dolaze u prostorije Općine ukoliko imaju povišenu temperaturu, kašlju ili ukazuju na neke druge simptome koji mogu biti u vezi sa korona virusom.

"Podsjećamo, u cilju sprečavanja širenja virusa, građanima/strankama nije dozvoljeno kretanje unutar zgrade Općine Stari Grad. Sve usluge ostvaruju se u Šalter sali, gdje su službe koje rade sa strankama rasporedile svoje uposlenike. Naglašavamo, za vrijeme trajanja privremene mjere, građani trebaju dolaziti u Općinu samo u hitnim i nedložnim situacijama. S obzirom na preporuke Kriznog stožera o okupljanjima na javnim mjestima, Općina Stari Grad tokom trajanja privremene mjere neće dozvoliti vjenčanja parova u većim grupama. Vjenčanja će budući parovi do daljnjeg moći zakazivati samo u prisustvu svjedoka i matičara. Ova mjera se odnosi na vjenčanja koja se održavaju u Sali za vjenčanja Općine Stari Grad. Također, do daljnjeg se neće moći ugovoriti izlazak matičara Općine Stari Grad u hotele, restorane ili druge lokacije gdje su planirane svadbe i okupljanje većeg broja ljudi".