Podijeli članak

Tagovi

Zagrebački sud trajno je oduzeo Mercedes 51-godišnjaku i kaznio ga s 27.000 kuna jer je vozio neosigurani automobil, s poništenom vozačkom i isteklom prometnom dozvolom te pod zabranom vožnje zbog ranijih prekršaja.

To su utvrdili policajci kad su ga prije dva dana zaustavili u Pojatnom, pri čemu se pokazalo da je već tri puta pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja. Stoga mu je privremeno oduzet automobil.
Sud mu trajno oduzeo auto, ide u državno vlasništvo

Nesavjesnog vozača sud je zatim proglasio krivim te ga kaznio s 27.000 kuna i trajno mu bez naknade oduzeo Mercedes kao sredstvo počinjenja prekršaja, izvijestila je danas policija, uz napomenu da će vozilo postati vlasništvo države.

Sud je prekršitelju također izrekao novu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od godinu dana, a dužan je i nadoknaditi troškove postupka od 500 kuna.

Policajci su utvrdili da je 51-godišnjaku vozačka dozvola bila proglašena nevažećom, odnosno poništena zbog negativnih prekršajnih bodova, dok mu je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana, a polica obveznog osiguranja u prometu prije više mjeseci.