Podijeli članak

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u petak je u Bihaću sudjelovao na proslavi Dana Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II.” u Bihaću. Čavara je u svom obraćanju čestitao Dan Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao II."  

"Čestitam prvenstveno onima koji su sanjali i dosanjali ovakav školski centar i svima koji su ugradili svoj trud u izgradnju ove školske ustanove. Ovaj centar preuzima dio društvene obveze obrazovanja i odgoja mladih i to na visokoj razini. Zbog toga sve nadležne institucije su dužne omogućiti i poduprijeti rad, a ne kako se događalo ove godine, da se iz nerazumnih razloga od strane vlade USŽ otežava, pa čak i osporava rad Katoličkog školskog centra. Nadam se da će svi pomoći da Katolički školski centar "Ivan Pavao II." u Bihaću nesmetano radi i dalje, odgaja i obrazuje mlade na najvišoj razini. Na dobrobit svih u bihaćkom kraju ", poručio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, priopćeno je danas z njegova ureda.

Katolički školski centar u Bihaću je nastavak obrazovne funkcije koju su u Bihaću započele časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove 1894. godine otvorivši u Klosteru pučku školu s četiri razreda.

Ratnim i poratnim prilikama 1945. godine prekinut je period u odgoju i obrazovanju djece u Gradu Bihaću koje je pokrenula Katolička Crkva.  Nakon nekoliko desetljeća, 2006. godine ta je tradicija vraćena u Grad Bihać. Katolički školski centar postao je respektabilna obrazovna ustanova koja danas ima više stotina učenika.