Podijeli članak

Foto: Jabuka.tv

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović položili su kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu rajčice u mjestu Kruševo između Mostara i Čitluka.

U kamen temeljac zajedno su ubacili metalnu vremensku kapsulu u kojoj su zapisani stihovi pjesme To je tvoja zemlja.


Foto: Jabuka.tv

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar pohvalio je napor don Ljube Planinića, župnika župe Kreševo, koji je ponajviše zaslužan za polaganje ovih temelja.

"Ono što mogu s ponosom reći da kroz ove tri godine koliko sam na čelu Podravke, podižemo zaposlenost i primanja, čak i u ovim kriznim vremena", istaknuo je Pucar.

"Mislim da je ovakva partnerska suradnja Podravke s braniteljima i poljoprivrednicima sjajna i da je jedan dugoročni projekt. Podravka je poznata kao dugogodišnji partner Mostarskog sajma i ovo je logičan potez. Svima čestitam i mislim da će ovo biti sjajan projekt koji će s vremenom okupiti više proizvođača", kazao je hrvatski premijer Andrej Plenković te obećao i daljnju podršku Vlade RH.


Foto: Jabuka.tv

Dragan Čović također se osvrnuo na svesrdno zalaganje kruševskog župnika, piše Jabuka.tv.

Činjenica je da smo prošle godine testirali ovo polje ovdje. Siguran sam da će naši predsjednici vlada i na federalnoj razini podržavati i dalje ovakve projekte. Uvjeren sam da nam ovaj potencijal Podravke može biti veliki poticaj, istaknuo je Čović.


Foto: Jabuka.tv

Gradilište i kamen temeljac blagoslovio je spomenuti don Ljubo Planinić.