Podijeli članak

Službenici policije MUP-a ŽS pobrinut će se da misa za žrtve u Bleiburgu koja će biti održana u katedrali Srca Isusova u Sarajevu prođe bez incidenata. Policijske snage su na terenu, od devet sati kretanje u ovom području je zabranjeno, a urađen je i KDZ pregled.

Misa će početi u 12:15 sati, a predvodit će je kardinal Vinko Puljić. Ranije je potvrđeno da će prisustvovati 20 osoba, među kojima su i hrvatski ambasador u BiH, predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović te delegacija Hrvatskog narodnog sabora.

Pokrovitelj mise je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor u BiH, piše Klix.ba. 

Odluka o održavanju mise u Sarajevu donesena je nakon što je odlučena da ove godine neće biti tradicionalnog obilježavanja na Blajburškom polju u Austriji. Osim u Sarajevu, komemoracija se održava i na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Pripadnici policije su s ciljem veće sigurnosti događaja obavili i KDZ pregled, a do završetka mise će osiguravati svečani obred kao i područje oko katedrale.

Iz policije su zamolili građane i da se suzdrže od kretanja ulicama gdje je to zabranjeno u određenom vremenskom periodu, ali i da ne parkiraju vozila u mjestima koja gravitiraju prema katedrali. Ako dođe do kršenja ove zamolbe kazali su kako će biti primorani uklanjati automobile specijalnim vozilom.