Podijeli članak

Zenička policija poziva građane da pomognu pronaći izvršitelja ubojstva koje se dogodilo jutros u ulici Nikole Tesle kada je, kako je pisao “Avaz”, ubijen Ramiz Odobašić iz Zenice. 

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDŽ, prema do sada prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa ubojstvom može dovesti Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, s prebivalištem u Zenici.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su dobili suglasnost dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ZDŽ za javno objavljivanje fotografije navedenog lica, s ciljem njegovog pronalaska. Pozivamo građane da ako raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osumnjičenog, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru MUPA ZDŽ",  kaže Alić.

Ističe da se i drugo pronađeno tijelo, pronađeno u poslijepodnevnim satima, također može dovesti u vezu sa osobom za kojom tragaju. 

"Prilikom poduzimanja aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u ulici Nikole Tesla, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem",  napominje Alić.

"Policija, u suradnji i pod nadzorom dežurnog tužitelja nastavljaja s poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti s ciljem pronalaska osumnjičenog, kao i rasvjetljavanja i dokumentiranja izvršenog krivičnog djela", kaže Alić. 

Napominje da se sve aktivnosti poduzimaju u suradnji s drugim policijskim agencijama u BiH, kao i OSA-om.