Podijeli članak

Inspektori Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) uspješno su rasvijetlili smrt Zeničanina inicijala Z. M., kojeg je 13. svibnja ove godine, u ulici pored Doma zdravlja Zenica pretukao 29-godišnji sugrađanin Armin M, javlja Dnevni avaz

Od zadobivenih ozljeda Z. M. je 21. svibnja preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Prema riječima Aldine Alić, portparolke MUP-a ZDŽ, osumnjičeni A. M. bit će predan na nadležnost i daljnje postupanje Tužiteljstvu ZDŽ.  

"Opsežnom istragom, koja je vođena pod nadzorom i u suradnji s Tužiteljstvom ZDŽ, utvrđeno je da se A. M. 13. svibnja ove godine oko 23 sata, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, uputio za M. Z., koji je prethodno napustio ugostiteljski objekt u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, i bio u pijanom stanju, krećući se ulicom pored Doma zdravlja Zenica u pravcu ulice Masarykova", pojašnjava Alić.

Tu ga A. M. sustiže i koristi pogodan trenutak te mu zadaje nekoliko udaraca pesnicom u predjelu glave.

"Nakon toga Z. M. pada na tlo, udarivši potiljačnim dijelom glave u betonsku podlogu, nakon čega ga prijavljeni odvlači na neosvijetljeni dio neposredno uz pokretnu rampu i zadaje mu još nekoliko udaraca. Nakon što od njega otuđuje novac, napušta ozlijeđenog i odlazi u pravcu ulice Dr. Abdulaziza Aska Borića", ističe Alić.

Tijelo krvavog i pretučenog Z. M. uočili su prolaznici, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Unatoč nadljudskim naporima zeničkih liječnika, sedam dana kasnije, Z. M. je preminuo.

Prema nalogu tužitelja, obavljena je obdukcija, a kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Odmah nakon ovih saznanja, Sektor kriminalističke policije poduzeo je opsežne operativne i druge mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, kao i otkrivanju izvršitelja krivičnog djela.

"U tom kontekstu su, prema nalogu Kantonalnog i Općinskog suda Zenica, saslušane sve osobe koje mogu imati određena saznanja o ovom događaju. Također su izvršeni pretresi na više lokacija te izuzeti određeni predmeti i snimci sa sustava videonadzora, a obavljena su i određena vještačenja", ističe Alić.

Zahvaljujući poduzetim mjerama i radnjama, saznalo se da se u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti Armin M., za kojim je bila raspisana operativna potraga.  

On je jučer uhićen i zadržan u službenim prostorijama Odjela kriminalističke policije, gdje je i ispitan. Kako se saznaje, on je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.