Podijeli članak

Njemačka policija obavila je pretres podruma u kojem je 43-godišnji Ali K. prije 12 godina ubio Georgine Krüger, tada 14-godišnju djevojčicu.

Izvukli su njegov krevet i poslali ga na analizu u nadi da će na njemu pronaći Georginin DNK.

Priznao je ubojstvo tajnom detektivu

Ali K. uhićen je u svom stanu u berlinskom kvartu Moabit. Policija ga je uhitila nakon što je tajnom detektivu priznao ubojstvo. Detektiv je taj razgovor snimio, no snimka na sudu ne vrijedi.

Detektiv je mjesecima dolazio u kvart u kojem Ali K. živi kako bi se sprijateljio s njim. Policija je ove godine lažirala dva telefonska poziva kako bi zaštitila detektiva. Zatim su mediji objavili da je policija dobila anonimne dojave o tome da se tijelo nestale Georgine nalazi u šumi kod Brieselanga i priča se proširila. 

Ali K. i detektiv upoznali su se u jednom kafiću i počeli pričati o Georgine, nakon čega je ubojica sve priznao detektivu.

"Danas je za mene prvi dan smrti moje kćeri"

Podsjetimo, Georgine, kći Hrvatice iz Berlina, nestala je 25. rujna 2006. u glavnom gradu Njemačke.

Izašla je iz autobusa u gradskoj četvrti Moabit i otada joj se gubi svaki trag.

Tog kobnog dana oko 14 sati Georgine je još bila dostupna na mobitelu. No na 200 metara od kuće je nestala i isključio joj se mobitel.

Policija je nakon Georginina nestanka dva tjedna pretraživala područje u kojem je nestala. Pregledali su 300 kuća, podruma i tavana. Oblijepili su plakate s fotografijama i opisom Georgine, dobili su 150 poziva građana, ali uzalud. Georgine nikada nije pronađena.

Georginina majka Vesna sve ovo vrijeme bila je uvjerena da je njezina kći živa. No, u utorak je za njemačke medije izjavila:

"Danas je za mene prvi dan smrti moje kćeri".