Podijeli članak

Stravična prometna nesreća koja se dogodila 1. rujna u kojoj je vozač K. J. krećući se u suprotnom pravcu na autoputu Zenica – Sarajevo kod Kaknja i izazvao nesreću u kojoj su poginuli on i glazbenik Alen Omerbašić dobila je šokantan zaplet.  

„Avaz“ otkriva da su zbog ove nesreće policajci iz Kaknja Amir Grahić i Edin Habibović suspendirani su jer su te noći kroz napletne rampe pustili vozača K. J. koji je bio u pijanom stanju.

Naime, kako saznaje Avaz, sad već suspendirani policajci zaustavili su vozača K. J.. Iako je bio vidno pijan policajci su ga propustili. Međutim, tu nije kraj njihove traljavosti koja je na kraju koštala dva života.  

Nakon što su pustili K. J. on je došao do naplatnih kućica na autoputu, međutim, bio je pod tolikim utjecajm alkohola da nije mogao sam uzeti karticu. To su za njega uradili policajci iz Kaknja, Grahić i Habibović! Jedan od njih je, kako saznaje Avaz, prišao rampi, uzeo karticu i dao je K. J. koji je onda nastavio vožnju na autoput – ali u suprotnom smijeru.

Ova šokantna saznanja za Avaz potvrdio je Semir Šut, ravnatelj Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ.

- Dva policijska službenika iz Kaknja su supendirana zbog ozbiljnih sumnji u propuste tijekom rada u noći kada se dogodila prometna nesreća – kazao je Šut.

Kako saznaje „Avaz“, policajci su ranije, desetak metara od rampe, gdje je inače često pozicionirana patrola i gdje se vrši kontrola vozača i vozila koji ulaze na A1, zaustavili vozača Škode i razgovarali s njim.

- Prosto je nemoguće da nisu primijetili da je mrtav pijan i da ga nisu isključili iz prometa uz obvezno oduzimanje vozila – kaže sagovornik Avaza

Nisu to uradili. U nastavku noći dogodila se stravična nesreća, oko 3 i 30 sati u mjestu Tičići. Ubrzo su se medijima proširile stravične fotografije posljedica izravnog sudara, Škode i BMW-a. Iz smrskanih vozila izvučena su tijela vozača Škode K. J. Iz Kaknja i mladog harmonikaša Alena Omerbašića koji je upravljao BMW-om.