Podijeli članak

S obzirom na ogromne financijske izdatke koji terete studente Sveučilišta u Mostaru, Studentski je zbor sukladno zahtjevima studenata pokrenuo peticiju kojom se traže besplatne potvrde o statusu redovitosti studiranja na svim ustrojbenim jedinicama Sveučilišta u Mostaru.

Peticija se može potpisati putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeebAh2pVqbI2eOcnMOJGaNaNVDZlEeDimF2jv3BgGZbVIoTg/viewform. 

Podsjećamo, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na tematskoj  je sjednici Senata održanoj 22. veljače 2018. od svih ustrojbenih jedinica zatražio ukidanje plaćanja razne papirologije koja tereti studente, a između ostalog i ukidanje plaćanja potvrde o statusu redovitog studenta na Sveučilištu u Mostaru. I prije spomenute tematske sjednice plaćanje navedene potvrde na većini ustrojbenih jednica Sveučilišta  bilo je ukinuto. Nakon sjednice sljedeće ustrojbene jedinice koje su uvažile zahtjev studenata i ukinule plaćanje potvrde o statusu redovitog studenta: Farmaceutski fakultet, Građevinski fakultet te Agronomsko-prehrambeno tehnološki fakultet, dok je Fakultet zdravstvenih studija najavio ukidanje od 1. Listopada, budući da je  potvrde u ovoj akademskoj godini spustio na jednu KM. 

Fakultet prirodlosvno-matematičkih i odgojnih znanosti te Filozofski fakultet protive se ukidanju plaćanja spomenutih potvrda.

Na sjednici održanoj dana 25. svibnja 2018. ZNV Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru  donosi odluku da se prva potvrda (od 1. listopada do 1. studenog) ne naplaćuje tj. uvodi sličan princip kao na Filozofskom fakultetu. Druga i svaka daljnja potvrda na FPMOZ-u i FF-u je pet KM, odnosno tri KM.

Studentski zbor poziva sve studente Sveučilišta u Mostaru da potpišu peticiju te tako pomognu u smanjenju financijskih opterećenja studenata i budu pokretači promjena u vlastitom okruženju!