Podijeli članak

Liverpoolovi navijači, kao i mnogi neutralni nogometni fanatici željni prekida Realove dominacije europskim tronom, i dalje tuguju za sinoćnjim porazom u finalu Lige prvaka. 

Također, i dalje se kuju teorije kako bi tijek utakmice bio osjetno drugačiji da se Mohamed Salah nije ozlijedio već u prvoj polovici prvog poluvremena. 

Već opjevani duel Sergija Ramosa i Mohameda Salaha, nakon kojeg je omiljeni Egipćanin ozlijedio lijevo rame zbog čega je upitan i njegov nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji, povod je masovne peticije koja se proširila internetom.

Uvjereni kako je Sergio Ramos u klinču namjerno onesposobio Mohameda Salaha, više od 100 tisuća ljudi potpisalo je zahtjev kojim od Svjetske (FIFA) i Europske (UEFA) nogometne federacije traži da naknadno sankcioniraju prekršaj Realova kapetana. 

"Ponekad nogomet pokaže svoju dobru stranu, a ponekad i lošu. Iznad svega, mi smo profesionalci. Mohamede Salah, želim ti brz oporavak", objavio je Sergio Ramos na svojem službenom Twitter profilu.

Ipak, unatoč upućenoj poruci podrške, peticija je uzela maha. Do objavljivanja tekućeg članka peticiju je imenom i prezimenom potpisalo 162 tisuće ljudi. 

Premda je izvjesno kako će predstavnici Svjetske i Europske nogometne federacije tek sa smiješkom popratiti ishod peticije, kolektivna histerija pretvorila je Sergija Ramosa u javnog neprijatelja. 

"Sergio Ramos predstavlja strašan primjer budućim generacijama nogometaša. Umjesto da pošteno pobijedi, koristi se trikovima koji prkose duhu fer igre. Koristeći videosnimke utakmica, UEFA i FIFA trebaju poduzeti mjere protiv Sergija Ramosa i sličnih igrača", u opisu peticije napisao je njezin začetnik.