Podijeli članak

Prerano preminula Dolores O'Riordan, pjevačica irske skupine Cranberries, pokopana je danas u rodnom Ballybrickenu na privatnoj, obiteljskoj ceremoniji uoči koje je održana misa u crkvi St. Ailbe na kojoj su se okupili članovi njezine obitelji, brojne kolege i prijatelji.

Na oproštaju od pjevačice preminule u 46. godini života (pronađena je mrtva u sobi jednog londonskog hotela) uz njezinu je majku Eileen tugovao mladić Ole Koretsky s kojim je Dolores u trenutku smrti bila u vezi, kao i bivši suprug Don Burton i njihovo troje djece - Taylor, Molly i Dakota.
 

U maloj seoskoj crkvici zamijećeno je i troje preostalih članova grupe Cranberries - Mike i Noel Hogan, Fergal Lawlor, te Ali Hewson, supruga Bona Voxa, vođe skupine U2.

Uoči početka mise crkvu je ispunio Doloresin prepoznatljivi glas – njezina "Ave Maria" u duetu s Lucianom Pavarottijem naježila je prisutne, a obred je uživo prenosila lokalna radio postaja iz Limericka.

Dolores O'Riordan preminula je prošloga tjedna, sumnja se na slučajno predoziranje tabletama za bolove, no službeni uzrok smrti još nije poznat.