Podijeli članak

Nakon uklanjanja odrona u funkciji je odvijanje prometa na dionici autoceste A-1 Kakanj-Zenica.

Obustava prometa trenutno je na snazi na uključenju na autocestu na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju.

Kako javljaju iz BIHAMKA, jutros se pojačana frekvencija vozila bilježi u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić i Doljani, kao i na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod. 

Na ostalim graničnim prijelazima povremeno je pojačan intenzitet prometa, ali zadržavanja trenutno nisu duža 30 minuta.

Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate, u vremenu od 17 do 24 sata, obustavlja se promet na dionici M-5 prolaz kroz centar Bihaća. U navedenom terminu promet se preusmjerava na alternativne pravce.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas u vremenu od 12 do 17 sati, dolazit će do privremene obustave prometa do 30 minuta na magistralnoj cesti M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu “Kamenolom Karabegovac”.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoceste A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila prometuju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno prometa. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu prometuje se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U tijeku je redovno održavanje dionice magistralnog puta M-18 Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode i na dionici M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), zbog čega se prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacijski radovi, prometuje se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.