Podijeli članak

Tagovi

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.

Usporen promet zbog radova

Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.
Zbog radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se tijekom dana odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.
U noćnim satima potpuna je obustava prometa u vremenu: od 00:30-01:30, od 02:00-03:30 i od 04:00-05:30 sati.
Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila) zabrana je prometa za vozila preko 7,5 t.
 
Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Zabrana prometa

Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica),
- M-4.2 Cazin - Srbljani,
- M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive),
- M-6 prolaz kroz Čapljinu,
- M-18 Jošanica - Stup, Olovo - Semizovac, Semizovac - Vogošća, Kladanj - Podpaklenik.
 
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč - Mliništa na lokaciji Razvršće.
 
Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 
Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, na M-14/M-4.2 Srbljani – Ostrožac - Cazin danas i sutra (17. i 18.08.) od 08:00 do 20:00 sati promet će biti obustavljen i preusmjeren na (R-400 i R-401 i lokalne prometnice.
 
Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Pojačan je promet vozila

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Doljani,Brod, Gradina i Velika Kladuša.
Na graničnim prijelazima Gabela Polje, Bijača, Crveni Grm, Gorica, Osoje, Kamensko, Izačić, Gradiška, Orašje, Šepak, Zupci, Deleuša i Hum pojačan je izlaz vozila.
Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.
 
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a