Podijeli članak

Da barem na trenutak pobjegnu od teške stvarnosti, prepuste se taktovima glazbe, malo se opuste i zapjevaju bosanskohercegovački građani večeras su dobili priliku dočekati Novi godinu na otvorenim trgovima u svojim gradovima.

Za to su se pobrinule  brojne gradske uprave, počevši od Sarajeva, preko Zenice, Bihaća, Tuzle, Mostara, pa do Banje Luke. U ponoć će biti i vatrometa, a svi se iskreno nadamo da će nam 2018. godine krenuti nabolje. 

Sa prošlogodišnjeg dočeka u Sarajevu Zoster će uljepšati Novu godinu Mostarcima, Zvijezda Zdravko Čolić pjevat će u Sarajevu.

Tako će u bh. prijestonici, nedaleko od Trga Bosne i Hercegovine, večeras prisutne zabavljati glazbena zvijezda Zdravko Čolić, kao i grupa "Crvena jabuka". Oni obećavaju nezaboravan provod na otvorenom. 

Nakon deset godina, Uprava Grada Mostara je odlučila svojim stanovnicima obezbjediti doček Nove godine na otvorenom. Mostarce će sa početkom u 20 sati zabavljati Mostar Rock School blues bend, a nakon njih ide Zoster koji se uprkos mnogobrojnim pozivima za najluđu noć u godini, odlučio svirati u rodnom Mostaru.

Potom pred okupljene izlazi Mostar Sevdah Reunion koji glasi za jednu od najpoznatijih grupa u BiH, a nakon ponoći nastupit će grupa "Sinergija“. U Bugojnu građane će večeras na otvorenom zabavljati grupa" Rock trajanja".

Na Trgu Alije Izetbegovića Zeničane će zabavljati popularna beogradska grupa "Miligram" koja obećava nezaboravan provod.
,,
 U Bihaću će na otvorenom doček Nove godine uljepšati Nermin Puškar, a u Tuzli, na Trgu Slobode će nastupati The Frayle i domaći bendovi Crystal i Big Brothers band i Nesib Delibegović Nesko. 

U Banja Luci građanima će večeras pjevati Lexington band, Nikola Rokvić i Lukijan Ivanović. Sutra navečer obećava se istinska zabava sa Dženanom Lončarevićem i Tonyjem Cetinskim.

Što se tiče susjedstva večeras na Trgu ispred Skupštine u Beogradu pjeva Aca Lukas, "Riblja čorba", "Zana", "Van Gog", "Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan".

U Zagrebu na Trgu Bana Jelačića pjevaju "Gazde", a potom Doris Dragović, nakon čijeg nastupa slijede čestitka i ponoćni vatromet. Tonči Huljić i Madre Badesa Band okupljene će zabavljati iza ponoći do jedan sat ujutro.

U Dubrovniku na Stradunu, balkanska zvijezda Dino Merlin, prenosi Klix.ba .