Podijeli članak

Vožnja na legendarnoj stazi Nurburgring u Njemačkoj želja je mnogih ljubitelja automobila i brze vožnje, ali to ponekad ne prođe kao što je planirano.
 


Većina vozača dobije priliku da iskusi vožnju na Nurburgringu tijekom sesija "javne vožnje", jer njemačka vlada smatra stazu "javnom cestom s naplatom" što znači da svako sa automobilom legalnim za cestovnu vožnju može voziti legendarnom stazom. Veći dio staze nema ograničenje brzine tijekom javnih sesija tako da vozači mogu voziti brzinom koju žele, odnosno koju njihov automobil može razviti.

No, ponekad u vlažnim uvjetima staza neugodno iznenadi i one iskusne, dok je čak i suha ekstremno zahtjevna te je potrebna maksimalna koncentracija u 160 zavoja. Staza je brzina, ali baš i ne oprašta greške, a loši vremenski uvjeti su otežavajuća okolnost. Zbog toga mnogi dožive nezgode, izlijetanja te okretanja, a osim plaćanja ulaza na stazu, moraju platiti i štetu koju prouzrokuju na stazi,piše Klix
 


Na videoservisu YouTube je objavljena kompilacija situacija u kojim su se našli vozači na Nurburgringu, a pogledajte i kompilaciju težih nezgoda.