Podijeli članak

Meteor je u petak prijepodne izgorio iznad Hrvatske pri ulasku u atmosferu. Iza njega je ostao trag dima. Dijelovi su se raspršili diljem Hrvatske.

Dobili smo nekoliko fotografija i poziva uznemirenih čitatelja koji su nam rekli da su iznad Hrvatske vidjeli eksploziju meteora. Tutnjava se osjetila od Istre pa sve do područja Karlovca.

- Nekoliko ljudi nas je zvalo i javilo da su čuli udar. Zapravo, i mene je supruga zvala koja je vidjela meteor i tijekom našeg razgovora čuo se jaki zvučni udar - rekao nam je Damir Hržina, stručni suradnik iz zagrebačke Zvjezdarnice, koji je kontaktirao kolege iz Hrvatske meteorske mreže koji provjeravaju detalje i koji će možda krenuti u potragu za meteoritima.

Možemo vam potvrditi da je nešto palo na granici Hrvatske i Slovenije, ali nije avion, rekli su nam iz službe 112, nakon što smo ih nazvali i pokušali saznati kakva se to tutnjava osjetila na području Zagreba. Zagrebački vatrogasci nemaju nikakve dojave o eventualnim štetama ili ozlijeđenima zbog pada meteora, štoviše, novinari 24sata prvi su im dojavili tu informaciju, nakon koje su provjerili stanje na terenu.