Podijeli članak

Judo klub "Neretva" Mostar predstavio je ovih dana promotivni video spot. Riječ je o spotu koji slavi JUDO - najplemenitiji od svih borilačkih sportova kao i njegova najvrjednija načela: prijateljstvo, poštovanje, čast, iskrenost, učtivost i samokontrola. Spot je sniman na atraktivnim gradskim lokacijama te tako promiče i ljepote našega grada. Ovim spotom Judo klub "Neretva" sudjeluje i u obilježavanju "Svjetskog judo dana“ koji promovira vrijednosti juda širom svijeta. 
 

28. listopada je datum rođenja Jigoro Kana, utemeljitelja juda koji je svoja bogata znanja i iskustva iz starih škola borilačkih vještina objedinio u sistem koji, osim borilačkih, promovira i širi moralne i odgojne vrijednosti. 

Judo je mnogo više od umjetnosti, to je kombinacija vrijednosti i dužnosti koje svoje praktikante čine boljim ljudima u svakom smislu. Mostarska Neretva se ponovno i ove godine pridružuje judo klubovima diljem svijeta u obilježavanju Svjetskog judo dana. Ovogodišnja tema je u znaku PRIJATELJSTVA.                                                                                                                     
- U cilju promocije judo sporta i poticanja bavljenja fizičkom aktivnošću ovim video spotom smo baš to htjeli postići i pozvati sve prijatelje da se pridruže ovoj maloj, ali jako vrijednoj obitelji da zajedno uživaju u ovoj prelijepoj vještini. U spotu se pojavljuju članovi kluba koji su kroz treninge, judo kampove, natjecanja ostvarili mnoga prijateljstva koja se i danas njeguju. Ovim video spotom želi se istaknuti judo sport koji spaja različite ljude i od poznanika pravi prijatelje. Judo klub Neretva Mostar je izvrstan primjer zajedništva jer je klub u četiri godine postojanja, isključivo radom roditelja i trenera, sportaša i prijatelja kluba, napravio jednu složnu ekipu, a istovremeno sportskim rezultatima postao jedan od najboljih bosanskohercegovačkih  judo klubova - poručeno je iz ovoga kluba.

- Podsjetimo kako je JK Neretva nedavno predstavio i svoju službenu himnu “Nježni put“ čiji je autor teksta i glazbe Mario Zovko, kojem se i ovim putem članovi kluba iskreno zahvaljuju. Zovko je mostarski glazbenik koji je također prije tri godine napisao glazbu i tekst za Odu Manchester Unitedu te istovremeno i fan Reala iz Madrida, a za kraljevski klub je komponirao ariju, za koju sada vjerujemo samo čeka trenutak da se pusti na Santiago Bernabeu stadionu - priopćeno je iz JK Neretva Mostar.