Podijeli članak

Osam sekundi prije kraja utakmice, Hrvatska vodi 24:23, a Bjelorusija ima zadnji napad...

U akciji za izjednačenje i bod u dramatičnoj završnici, Karvatski prema golu Hrvatske kreće s desne strane, uz samu aut-crtu.
 
Tada ga, što se jasno vidi na snimci, hrvatski izbornik Lino Červar vuče oko struka desnom rukom, nakon čega to isto pokušava napraviti i lijevom rukom, ali ga Bjelorus otresa i kreće u napad.
 

U nastavku akcije, Bjelorusima je dosuđen faul u napadu, nakon čega Kopljar pogađa za konačnih 25:23 i pobjedu domaćina Eura u prvoj utakmici drugog kruga.

Izbornik Hrvatske ovako je nakon utakmice opisao situaciju:

''Ma nema tu nikakve namjere. Ja imam običaj po trenerskoj liniji hodati lijevo-desno i hodajući tako došlo je do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to u žaru borbe'', rekao je Červar.
 
Nakon neviđenog skandala na utakmici Slovenije i Njemačke, ovo je još jedna potencijalna afera na burnom EP-u u Hrvatskoj.
 
Kao što se blamaža litavskih sudaca na spomenutom meču proširila društvenim mrežama i izazvala gnjev prema EHF-u, isto se sada događa sa snimkom Červarovog "zagrljaja" bjeloruskog igrača u posljednjem napadu za izjednačenje protiv Hrvatske.