Podijeli članak

Muškarac, čiji identitet još nije poznat, poginuo je u eksploziji koja je tijekom noći, oko 2:55 sati, odjeknula u karlovačkom prigradskom naselju na Popović Brdu. Kako doznaje KA portal, po svemu sudeći poginuo je čovjek koji je postavio eksploziv ispod kamiona u vlasništvu Milana Basare.

Basara je ispričao da ne zna tko bi poginuli mogao biti, kao ni koji je motiv ovakvog napada. Njega je na mjestu eksplozije dočekala stravična scena. Potpuno razneseno vozilo i dijelovi ljudskog tijela.

“Kad se razdanilo, vidjelo se da je kabina kamiona najmanje 50 metara dalje u polju, da su osim popucalih stakala i druga oštećenja na obližnjim kućama. Iz jedne je kuće odletio prozor zajedno sa štokom, stvarno je bila jaka eksplozija”, rekao je Basara.

Susjed Zoran Egonjić primijetio je da se u posljednje vrijeme u Hrvatskoj podmeću eksplozije zbog raznih svađa:

“Danas je to postalo uobičajeno, ne znam što je to…”, rekao je.

Predsjednik Mjesnog odbora Popović Brdo Viktor Blažević rekao je Hini da su uslijed eksplozije popucala stakla na nekoliko kuća i da su stanovnici u šoku.

“Kamionet je raznesen i to baš nasuprot moje kuće”, rekao je Blažević.

Policija od noćas čuva sve oko mjesta događaja, ne diraju se ni krhotine ni drugi po cesti razbacani predmeti.

Blažević je rekao da je sada sve mirno, da nema razloga za paniku, ali da je uznemiren te da se čeka policijski očevid.

Očevidom, koji je još u tijeku, rukovodi zamjenik županijske državne odvjetnice Mladen Krajačić koji kaže da je riječ o vrlo jakoj eksploziji, koja je osim kamiona zahvatila i širi prostor.

“Tek trebamo utvrditi identitet poginule osobe, vještaci za sada ne vide koja vrsta eksplozivne naprave je eksplodirala, tako da tek treba provesti sve potrebne radnje, ali očevid traje, puno je tragova. No, za sada se može reći tek da je u eksploziji smrtno stradala jedna osoba, uslijed eksplozije nepoznate naprave, i sigurno će biti potrebno provesti vještačenja”, rekao je Krajačić.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je Hini da su na mjesto događaja prije početka očevida izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, sve provjerili, kako bi dalje mogli sigurno pristupiti provođenju očevida.

Promet Županijskom cestom kroz naselje je u prekidu.