Podijeli članak

Zajednički projekt američke i švedske vlade, Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) službeno znači početak zajedničke suradnje u oblasti ekonomskog razvoja s osam partnerskih lokalnih zajednica koje gravitiraju Ljubuškom.

Tom prilikom David Barth, direktor misije USAID-a u BiH i načelnici općina Bileće, Čapljine, Čitluka, Konjica, Nevesinja, Širokog Brijega, Tomislavgrada i gradonačelnik Trebinja potpisat će Memorandum o razumijevanju.
Svečana ceremonija bit će upriličena u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, Andrijice Šimića b.b, Ljubuški u utorak 08.04.2014. godine sa početkom u 11.00 sati.

Glavni cilj USAID/Sida Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD) je snažna podrška lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta USAID/Sida GOLD projekt razvija model održivog lokalnog ekonomskog razvoja pri čemu će partnerske općine kreirati model ekonomskog razvoja, koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji kao temelj za održiv ekonomski rast.