Podijeli članak

Nakon što je Jutarnji list neslužbeno doznao da je obdukcijom, očevidom i vještačenjima definitivno ustanovljeno da je Ibrahim Kevljanin ležao na kolniku u trenutku kad ga je poznati hrvatski pjevač Tony Cetinski u rovinskoj Pustoj ulici 3. studenog oko 14 sati udario Mercedesom, pristižu reakcija na ovu vijest.

Podsjetimo, utvrđeno je da je pjevač lijevim prednjim kotačem prešao Kevljaninu preko nadlaktice jedne ruke te prouzročio još neke podljeve koji, navodno, sami po sebi nisu bili smrtonosni. Prema neslužbenim informacijama, u MUP-ovu Centru "Ivan Vučetić" u ponedjeljak su trebala biti završena neka toksikološka vještačenja i dostavljena tužiteljstvu.

Reakcije su, naravno, podijeljene. Obitelj Tonyja Cetinskog, koji je otkazao sve svoje koncerte zbog tragedije, rekla je da su od početka znali da je Tony nevin.

- Očekivao sam da će se uspostaviti da Tony nije kriv jer poznajem to skretanje i tu ulicu. I dalje ostaje činjenica da to što se dogodilo jest tragedija i apeliram na Grad Rovinj da riješi situaciju, jer je izlaz iz kafića izravno na cesti bez nogostupa, da se takve stvari u budućnosti ne bi događale. Ovom prilikom bih želio i u svoje ime izraziti sućut obitelji pokojnika - rekao je Tonyjev brat Matteo.

Obitelj nesretnog 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina nije bila spremna za komentare nakon prvih istupa u medijima jer ne žele da njihove izjave izazovu kontraefekt. Stoga će u budućnosti komunicirati preko svojeg odvjetnika. Ipak, čitavu je priču komentirao Suad Salkić, Ibrahimov poznanik koji ujedno komunicira s obitelji te je na sprovodu održao govor.

- Žao mi je obje obitelji što se ta tragedija dogodila. To je tragedija za obje obitelji. Stvar je u tome da još uvijek nije izašla niti jedna službena informacija o obdukciji. To sve skupa traje predugo i zato su svi ogorčeni. Em su ostali bez člana svoje obitelji, em ljudi svašta komentiraju. Ali ako mu je nagazio samo na nadlakticu, onda mi nije jasno kako ga je još vukao dva metra po cesti. Žao mi je i Tonyja jer nitko normalan ne bi nekoga htio pogaziti autom, a s obzirom na to da taj Mercedes ima kamere, to se moglo vještačiti te se sa svime već moglo izaći u javnost - kaže Salkić. Dodaje i da mu je teško sve komentirati dok ne dođu službeni rezultati obdukcije.

- Bilo što da se sada kaže, o nekoga će se ogriješiti. Najgore je što se obitelji osuđuju - zaključio je prijatelj obitelji Kevljanin.