Podijeli članak

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv Tina Šunjerge, piše ŠibenikIn.

Dvadesetogodišnjeg Šunjergu terete da je krajem ožujka u Čistoj velikoj ubio svoje roditelje Silvanu i Marina. Podignuta je i optužnica protiv Šunjerginog 20-godišnjeg prijatelja zbog neprijavljivanja kaznenog djela. 

Podsjetimo, 25. ožujka ove godine, između 14:30 i 17:00 sati, Tin Šunjerga je ubio svoje roditelje iz osvete. Prema optužnici, roditelji su Šunjergi prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droga te ga kažnjavali zabranama što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva.

Za vrijeme obavljanja radova u polju na području Čiste Velike, Šunjerga je roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i usput dovesti prijatelja da im pomogne u poslu, a zapravo se po prethodno stvorenom planu da ih taj dan ubije, uputio u obiteljsku kuću gdje je iz sefa uzeo očev pištolj.

Sef je otvorio nasilno, uzeo je pištolj marke "Crvena Zastava", nazvao prijatelja i lažući mu, pozvao ga da zajedno idu u Šibenik. Njegov prijatelj je pristao na to. Šunjerga je tražio da prvo odu u polje pa su se zaputili na tu lokaciju i tamo zatekli njegovu majku samu jer je otac nešto prije toga otišao iz polja kući.

Hladnokrvno ubio majku pa oca

Šunjergina majka ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo, Šunjerga je sjeo na stražnje sjedalo, odmah iza majke kojoj je oko 16:30 sati, tijekom vožnje, izvukao pištolj iz pojasa hlača, uperio ga u njezinu glavu i pucao joj u potiljak. Automobil je zaustavio povlačenjem ručne kočnice, a njegov je prijatelj iskoristio trenutak i pobjegao. 

Tin Šunjerga se s majčinim tijelom u autu odvezao kilometar od mjesta na kojem ju je ubio, ostavio je automobil i majčino tijelo, a onda se pješke vratio do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj. Oko 17:00 sati je ušao u garažu u kojoj se nalazio njegov otac, inače policijski službenik. 

S namjerom da mu se privuče s leđa nečujno u susjednoj je prostoriji pustio vodu iz slavine, repetirao pištolj, prišao ocu, a potom, dok su pričali o nekakvim ključevima, ispalio iz pištolja metak u očev potiljak. 

Šunjerginog prijatelja Županijsko državno odvjetništvo tereti za neprijavljivanje teškog kaznenog djela budući da je vidio kako Šunjerga ubija svoju majku. Izašao je iz vozila i otišao kući, a da nadležnim tijelima nije prijavio počinjenje tog kaznenog djela, iako je znao da bi prijavljivanjem djela bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje djela i počinitelja, kažu u županijskom tužiteljstvu. 

U optužnici protiv Tina Šunjerge je zatraženo produljenje istražnog zatvora za Šunjergu. On se u istražnom zatvoru nalazi od trenutka uhićenja u Tribunju, dan nakon ubojstva.