Podijeli članak

„Ispitni rokovi će se održavati na daljinu i u klasičnom obliku, ovisno o sadržaju  kolegija i odabiru samog nositelja kolegija“, kazao je  doc. dr. sc Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta  Sveučilišta u Mostaru za Dnevnik RTVHB.

Prodekan Odak je pojasnio da su studentima i profesorima dostupni različiti alati iz e-učenja za održavanje ispita na daljinu te da su studenti i nastavno osoblje već na njih navikli. 

“U slučaju da student ne bude mogao pristupiti ispitu u klasičnom obliku, osigurat će mu se dodatni  termin što je u skladu s dokumentom 'Krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu Covid-19' koji je usvojen na razini Sveučilišta početkom akademske godine”, istaknuo je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a doc.dr.sc. Marko Odak. 

Kazao je kako je prethodna akademska godina bila značajna, jer je donijela nova iskustva za pripremu u novoj akademskoj godini. Izrazio je i nadu u normalizaciju nastavnog procesa.

Rezultati ankete o kvaliteti nastave i odgovornosti profesora za vrijeme pandemije na Filozofskom fakultetu su se pokazali jako dobrima. 

Sveučilište u Mostaru pomno prati epidemiološku situaciju te ističu da će pravovremeno obavijestiti studente o izvođenju nastave u ljetnom semestru. Situacija će ovisiti o epidemiološkim mjerama koje donesu nadležne vlasti i u skladu s tim će se donijeti odluka prije početka ljetnog semestra.