Podijeli članak

U renoviranoj Palati pravde, pred Višim sudom u Beogradu, u utorak, 5. studenog, trebalo bi početi suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubojstvo supruge Jelene 2. travnja 2016. godine u Borči. 

Marjanović se na pripremnom ročištu u rujnu izjasnio da negira krivicu, a detaljnu obranu iznijeti će na suđenju. On od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja je bila pjevačica narodne glazbe. 

Marjanović je optužen za krivično djelo teškog ubojstva, za koje je zaprijećena kazna zatvora do 40 godina zatvora. Brani se sa slobode, piše Dnevni avaz

Tužiteljstvo ga tereti da je ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila i njihova maloljetna kćer. Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge.

On se od 12. lipnja 2018. brani sa slobode, kada mu je Apelacijski sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci. Bio je uhičen 15. rujna 2017., godinu i po od ubojstvo. 

I prije toga bio je privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prije uhićenja u više je navrata u medijima govorio o ubojstvu, a sudjelovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu. Srbijanski mediji, koji su pisali i o najmanjim detaljima o životima bračnog para Marjanović, ovaj predmet već su proglasili „suđenjem stoljeća“.