Podijeli članak

„Vrijeme je da mi studenti psihologije izađemo iz ureda i učionica i ponudimo naše znanje i vrijednosti svima“, poručio je glasnogovornik Udruge ''Mentalist'' Mateo Čovčić, u sklopu svečanog otvaranja Tjedna psihologije održanog na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Zašto je zaljubljivanje fatalno, zašto sjećanja nisu vjerodostojna, koje je značenje snova te koje su posljedice moderne zaluđenosti društvenim mrežama, samo su neke od tema koje će studenti psihologije pokušati objasniti na predavanjima i radionicama koje će biti upriličene idućih dana na Filozofskom fakultetu SUM-a, u sklopu drugog po redu Tjedna psihologije. Organizator ovog projekta je i kao prošle godine Udruga ''Mentalist'', iz koje su pozvali sve studente, ali i zainteresirane građane da se pridruže njihovim brojnim aktivnostima ovog tjedna.

„Ono što je specifično za Tjedan psihologije je da su ovi dani posvećeni isključivo studentima, studenti su organizatori i oni sami pripremaju radionice, predavanja i sve potrebno za realizaciju projekta. Inspirirani pozitivnim povratnim informacijama od prošle godine i s mnogo novih i zanimljivih ideja i tema, organizirali smo projekt koji može biti koristan ne samo za studente, već i za sve ljude koji su upratili naše aktivnosti i pokazali zainteresiranost za sudjelovanje“, izjavio je za Pogled.ba glasnogovornik Udruge ''Mentalist'' Mateo Čovčić.

Tajnica Studija psihologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru asist. Vanja Topić navela je za Pogled.ba da je, iako se u zadnje vrijeme često zna čuti kako su studenti pasivni i neaktivni, ona osobno prezadovoljna studentima psihologije SUM-a te kako je uvjerena da su to najbolji studenti kojih se nijedno sveučilište ne bi postidjelo.
„Nakon prošlogodišnje uspješnosti Tjedna psihologije odlučili smo i ove godine ponoviti jedan ovako dobar projekt, koji je čisti primjer da se studente može motivirati i da oni mogu biti vrlo aktivni ukoliko su zainteresirani za nešto. Toliko bogat program i odgovorno ponašanje mladih ljudi te pozitivna atmosfera koja prevladava uistinu su prava reklama za Sveučilište u Mostaru“, poručila je Topić.

Drugi po redu Tjedan psihologije u organizaciji Udruge ''Mentalist'' trajat će od ponedjeljka 6. svibnja do petka 10. svibnja 2019. na Filozofskom fakultetu, a u sklopu ovog projekta organizirano je mnoštvo praktičnih radionica i interaktivnih predavanja sa zanimljivim temama koje su pripremili studenti psihologije zajedno s djelatnicima Studija psihologije u svrhu promicanja znanja i popularizacije ove mlade znanosti.

Gabrijela Arapović / Pogled.ba