Podijeli članak

Dolazak nove generacije Golfa ništa ne može zasjeniti, pa ni revolucionarni ID.3 iz iste kuće.

Istina, novi Golf je trebao debitirati na ovogodišnjem izdanju salona u Frankfurtu. Propustio je mjesto spomenutom električnom novitetu, ali je zato dobio novi termin i izdvojenu premijeru. Baš kao što i zaslužuje ime staro 45 godine i teško 35 milijuna primjeraka.

Volkswagen je za magazin Motor1 potvrdio kako je premijera Golfa osme generacije zakazana 24. listopada, s početkom u 18 sati. Dogodit će se u Wolfsburgu, i to pod geslom "Life Happens with a Golf". Model je to koji će "postaviti nove standarde svojim nezamjenjivim dizajnom, inteligentnom digitalizacijom, umreženim sustavima asistencije te gamom učinkovitih i elektrificiranih pogonskih motora", stoji u poruci Volkswagena.
 

A proizvodnja je već započela, i to u pogonima u Wolfsburgu iz kojih će dolaziti i karavanska izvedba s 50 mm duljim međuosovinskim razmakom te Alltrack crossoverska izvedba. SportsVan izdanje ne dobiva nasljednika zbog pada interesa za monovolumenima, zeleno svjetlo navodno nije dobila ni trovratna izvedba. Osma generacija Golfa neće imati električnu izvedbu jer tu ulogu preuzima ID.3.

A u paletu poznatih motora osnaženih 48V sustavom dolazi i TDI. I to temeljito revidirani 2.0 TDI, sada osjetno čišćeg ispuha, prenosi Index.

I tu uzbuđenima iz Volkswagena nije kraj. Već 11. studenoga premijeru ima nova Škoda Octavia, a potom stižu novi Seat Leon i Audi A3 Sportback.