Podijeli članak

Odbojkašice SOK Mostar nastavile su trijumfalnim korakom kroz Premijer ligu. One su danas u okviru 3. kola slavile na teškom gostovanju u Gradačcu protiv ŽOK Kula rezultatom 3:1 u setovima (22:25, 25:23, 25:23, 25:23).

Na sjajan način 'Sokice' su se revanširale današnjim domaćinima za nedavni poraz u Mostaru u okviru 1/4 Kupa FBiH. Svaki od ova četiri odigrana seta bio je neizvjestan i uzbudljiv na svoj način, no mostarske odbojkašice su, kako su i najavile prije ovog susreta, izvukle sjajne pouke iz nedavnog poraza protiv Kule i na pravi način se revanširale.

Broj grešaka danas je bio kudikamo manji, a iako servis možda nije funkcionirao kao u prethodnim pobjedama, ipak je igra tima iz Mostara danas bila na razini koja je bila nešto previše za ekipu iz Gradačca.

Očito je da je pripremni period koji je iza ovog kluba odrađen sjajno, pa se žetvom bodova u Premijer ligi sav taj trud i naporan rad kroz ljeto naplaćuje.

Ciljano dovedena pojačanja, prije svih Ivana Plečić, sjajno su nadomjestila rupu nastalu odlaskom Tamare Ćešić, a ono što posebno raduje to je da ovaj tim ima još ogromnog prostora za napredak u danima i utakmicama koje su ispred njih.

AU: B.B.