Podijeli članak

Manifestacija "Bosanska tržnica - dobri domaćin plodova Mediterana i Hercegovine" bit će održana danas od 10 do 19 sati u okviru Dana Bosanske tržnice u naselju Dobrinja u Sarajevu, najavila je Općina Novi Grad. 

Izlagači će ponuditi smokve, nar, maslinovo ulje, prerađevine od šumskog voća i organskog povrća, med i druge pčelinje proizvode. Bit će to prilika i za kupovinu ljekovitog i aromatičnog bilja iz Hercegovine, prerađevina od tog bilja, prirodnih sokova, kao i ručno rađenih domaćih sapuna i sl.

Osim bogate ponude sa šireg područja Hercegovine, domaće proizvode izložit će i poljoprivredne zadruge čiji se proizvodi mogu kupiti u Bosanskoj tržnici na Dobrinji: „3E“ Skelani iz Srebrenice, „Agrofood“ iz Konjević Polja, „Eko-life“ Stolac, „Tarevci-Modriča". Moći će se kupiti i proizvodi iz asortimana Udruženja „Bjelimićani”, zatim prirodna kozmetika firme „Theca” te rukotvorine Begzade Karkelje.

Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa “Radimlja” Stolac prezentirat će povijesno-kulturno nasljeđe Stoca te izložiti kopije s nekropole stećaka Radimlja.

Posjetioci će moći degustirati proizvode iz slanog promotivnog programa firme „KLAS”, slastičarne KUP, uz kafu iz „Zlatne džezve”.

Manifestacija se održava u organizaciji Udruženja „Hercegovački plodovi Mediterana“ iz Stoca. Pokrovitelj je Općina Novi Grad u Sarajevo.