Podijeli članak

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije u munjevitoj akciji uhitili su razbojnika koji je danas opljačkao poslovnicu „Raiffeisen banke“ u sarajevskom naselju Nova Otoka. 

Ovu informaciju za Dnevni avaz je potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a ŽS.

"Muškarac je priveden i pod kontrolom je policajaca", kratko je dodao Hadžiabdić.

Kako saznaje Dnevni avaz, drski pljačkaš je upao u banku te je, prijeteći pištoljem zaposlenicima, oteo novac, nakon čega se dao u bijeg. Izvor blizak istrazi otkrio je da su zaposlenici odmah pritisnuli panik-alarm te da su na lice mjesta munjevito uporedo krenuli zaštitari i policijske ekipe koje su okupirale Novu Otoku.

Pljačkaš nije uspio daleko umaknuti, Prema saznanjima Dnevnog avaza, pao je u Novom Sarajevu. Neslužbeno se saznaje i da je pljačkaš pružao otpor te da je navodno pucao prema policajcima. Službenu potvrdu ove informacije Avaz nije uspio dobiti.

Izvor kaže da su kod muškarca pronašli pištolj kojim je prijetio isprepadanim radnicima, kao i novac koji je pokupio. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 16.000 KM. 

Inače, građane koji su danas odlučili doći u banku na vratima su dočekali zaštitari, koji nisu dozvoljavali ulazak zbog očevidnih radnji.