Podijeli članak

Plivačice i plivači APK Zrinjski Mostar sudjelovali su protekloga vikenda u Sarajevu, na drugom Međunarodnom plivačkom natjecanju „Velež kup 2019“. Osvojili su 25 medalja, i to 9 zlatnih te po osam srebrnih i brončanih.

Među plivačima Zrinjskog i ovoga puta su se istaknuli Ivan Ivanković koji je osvojio četiri zlatna odličja, te Iva Komadina s tri najsjajnije i jednom srebrnom medaljom. Oni su u svojim kategorijama proglašeni najboljim i prigodno nagrađeni. Od ostalih osvajača medalja, ističe se kako je po jedno zlato i srebro osvojio mladi Nikola Alpeza. Ana Marinčić bila je jednom zlatna. S tri srebrna i jednim brončanim odličjem, s natjecanja se vratio najtrofejniji plivač Zrinjskog Marjan Maro Zovko. Matea Pehar je osvojila jedno srebro i tri bronce, Luka Barbarić srebro i broncu, Viktor Jurešić srebro, dok su Rahela Pandža, Klara Komadina i Noa Krešić bili po jednom brončani. 

Na Velež kupu 2019. sudjelovalo je više od 300 plivačica i plivača iz 20 klubova BiH i Srbije, priopćeno je iz APK Zrinjski.