Podijeli članak

Tagovi

Požari u Australiji nastavljaju se i sve više ljudi pokušava pomoći ugroženim životinjama i prikupiti novac. Istraživači sa Sveučilišta u Sydneyu procijenili su da je u požarima do sada poginula jedna milijarda životinja. Ovaj broj ne uključuje kukce i beskralježnjake.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Koalas of NYC (@koalasofnyc)U New Yorku humanitarna organizacija Koale New Yorka pozicionirala je plišane koale svuda po gradu. Plišane igračke na sebi imaju zakačenu malu poruku u vidu etikete kako bi svatko tko ih vidi mogao lako donirati novac ugroženim životinjama. Sve što trebaju napraviti je skenirati QR kod.

Koale su postavljene na najrazličitija mjesta. Zakačene su na ulične svjetiljke mosta u Brooklynu, na ogradama Central Parka, a našle su se i u vatrogasnim stanicama. Cilj je jasan. Smanjiti štetu požara tako što će se odmah pomoći ugroženim životinjama.

"U ovom trenutku naše osoblje, kvalificirani radnici i volonteri rade cijeli dan kako bi osigurali da što više životinja dobije njegu koja im je potrebna, kao i hranu, kako bi se oporavili. Ovo uključuje koale, klokane, vombate, oposume, ptice, gmazove itd.", istakao je jedan od organizatora na stranici Go Fund Me.

Potrebno je da se ozlijeđene životinje što prije lociraju, spase i zbrinu. Njihova populacija je pogođena jer je većina njih izgubila svoj dom i proći će dosta vremena prije nego što se većina njih oporavi. Mnogo životinjskih vrsta može izumrijeti ako se ubrzo ne poduzmu potrebne mjere zaštite, prenosi Bored Panda, piše Index.hr

Koale New Yorka primile su mnogo donacija od poznatih ličnosti, organizacija, kao i društvenih zajednica. Uskoro bi trebale dostići svoj zacrtani cilj od 15 tisuća dolara. Ovoj organizaciji su se pridružile i Koale Londona.

"Zajedno smo jači", poručuju iz organizacije Koale New Yorka.