Podijeli članak

Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, zatražio je od Uprave "BH-Gasa" da napravi analizu i procjenu s ciljem da od nove godine dođe do smanjenja cijene plina za potrošače u Federaciji, prenosi današnji „Dnevni avaz".

Džindić želi da bez obzira na to kolika bi moguća korekcija cijene bila, "BH-Gas" tijekom sezone grijanja i pozitivnih učinaka u potrošnji plina smanji prodajnu cijenu.

Ministar u dopisu navodi kako bi umanjivanje cijene plina tijekom grijne sezone i s ekološkog stajališta imalo poseban značaj.

- Točno je, poslao sam dopis da se napravi analiza, jer ima elemenata da se cijena korigira, odnosno da plin bude jeftiniji. Čekam povratnu informaciju da vidim u kojem će to postotku biti kako bi se što prije usvojilo na Vladi. To sam obećao prije nekoliko mjeseci, jer ulazimo u grijnu sezonu i smatram da cijena plina može biti niža - kaže Džindić za „Avaz".

I iz Uprave „BH-Gasa" potvrdili su ovu informaciju.

Prema riječima Jasmina Salkića, direktora ove državne tvrtke, suglasni su da dođe do smanjenja cijene plina prema „Sarajevogasu", što će značiti nižu cijenu plina prema potrošačima.