Podijeli članak

Premijer Hrvatske Andrej Plenović kazao je u subotu kako je iskoristio svoj susret s papom Franjom da ga pozove u posjet Hrvatskoj, jer bi to puno značilo hrvatskom narodu, i rekao je kako je njegov dojam da će tog posjeta biti te da bi volio da on bude i u kontekstu kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca.

"Naravno da sam iskoristio ovu prigodu da Svetoga Oca pozovem u Hrvatsku. To bi puno značilo hrvatskom narodu, svima koji ga cijene, koji očekuju njegov posjet. Moj je dojam da će se to dogoditi, na njemu je da odabere trenutak koji bi bio najprimjereniji za takav posjet", rekao je premijer u izjavi za hrvatske novinare u Vatikanu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog današnje audijencije kod Svetog Oca te potom susretom s državnim tajnikom Pietrom Parolinom.

Kazao je kako smatra da su se dotakli svega onoga što je važno u odnosima Svete Stolice i Hrvatske, a rekao je i da su razgovarali i o postupku kanonizacije blaženoga kardinala Alojzija Stepinca, javila je Hina.

"Moj je dojam da taj proces ide dobro, da ide u pravom smjeru. Volio bih kada bi se dogodilo da posjet pape Franje bude i u tom kontekstu. Papa Franjo je zadovoljan s radom mješovite komisije koja je završila svoj rad prije nekoliko mjeseci. Koliko sam ja stekao dojam, upoznat je sa sadržajem rada i očekujem da upravo na tragu onoga što je vidio, što inače misli o kardinalu Stepincu, da idemo u smjeru donošenja konačnih odluka", kazao je Plenković.